Verbouwen

Verbouwen Amsterdam

Vakkundig verbouwen wij uw woning of bedrijfspand

Renovatie

Allround Bouw Service is al sinds 2001 dé aannemer voor het verbouwen en renoveren van huizen, woningen en winkels in Amsterdam.  Of het nu gaat om het aanleggen van een dakterras, complete verbouwingen van appartementen, of om badkamers en keukens: bij ons bent u op het juiste adres. In overleg met u kunnen wij elke verbouwing met succes opleveren.
Wij zijn gespecialiseerd in monumentale panden. De meeste panden in Amsterdam dateren uit de vorige eeuw. Dit zijn voornamelijk monumenten die inmiddels aan verbouwing toe zijn. Veel van die oude panden hebben een aparte indeling, die mensen tegenwoordig niet meer handig vinden. Als u dat wilt, zorgt Allround Bouw Service ervoor dat er muren worden doorgebroken. Zo creëert u meer ruimte in uw huis of kantoor. Ook een aanbouw geeft  extra veel ruimte aan uw keuken of woonkamer.

Ervaring en service van begin tot het eind

Dankzij onze jarenlange ervaring is uw verbouwing voorbij voordat u er erg in heeft. Van het begin tot het einde leveren wij de juiste service. Allround Bouw Service B.V. kan u helpen door bijvoorbeeld uw vergunning aan te vragen bij de gemeente Amsterdam, maar ook met het ontwerp van uw verbouwing. Wij geven u veel tips, bouwkundig advies en een creatieve kijk op uw ontwerp. Bovendien helpen wij u met het kiezen uit alle mogelijkheden die u heeft.

Onze manier van werken

Onze ervaring, vakmanschap en manier van werken hebben gezorgd voor een ruim klantenbestand. De klanten van Allround Bouw Service zijn vooral tevreden over onze betrouwbaarheid en over de transparantie binnen de verbouwing: deze twee factoren zorgen voor een plezierige manier van samenwerking. Al voor de verbouwing begint, weet u precies waar u aan toe bent. En tijdens de verbouwingsperiode hanteren wij een strakke planning waarvan u op aan kunt. U wordt nooit aan uw lot overgelaten, want uw verbouwing wordt van het begin tot het eind in goede banen geleid. Wij passen zelfs onze werkschema’s aan uw wensen aan, om de overlast tijdens het verbouwen te beperken.

Wilt u binnenkort verbouwen?

Hebt u plannen om aankomende periode uw woning te laten verbouwen? Vraagt u dan bij Allround Bouw Service in Amsterdam een vrijblijvende offerte aan.

5 tips voor een aanbouw met meerwaarde

Een aanbouw waar je weinig aan hebt, dat wil je toch niet?

Toch zie je het té vaak gebeuren. Je wil graag wat extra ruimte in je huis. Je nodigt een aannemer uit voor advies. ‘Geen probleem, dat bouwen we wel!’ krijg je te horen. Maar zonder het je te realiseren zit je opgescheept met een aanbouw waar je eigenlijk niets aan hebt. De ruimte is te klein. Je oude gevel belemmert de inrichting. En in je oude huis is het ineens wel heel erg donker. Bovendien verdient deze onhandige pukkel écht geen schoonheidsprijs. Deze investering had je beter niet kunnen doen…

5 tips voor een waardevolle aanbouw

1 Zorg  voor minimale belemmeringen
Het lijkt zo aantrekkelijk om de bestaande openingen in je oude achtergevel te laten bestaan. Om vervolgens daarachter je uitbouw te plaatsen. Met een extra ondersteunende balk is het mogelijk de bestaande gevel (bijna) helemaal te openen. Het is wat duurder, maar levert in bijna alle gevallen een waardevermeerdering op. De ruimte in je oude woning en in de aanbouw vormen één geheel. Zonder vervelende belemmering. Als ook plafond en wanden zoveel mogelijk in één lijn doorlopen zorg je voor maximale ruimtelijkheid.

Aanbouw niet en wel

2. Laat de ruimte en functies in elkaar overvloeien
Laat de functies in je woning overvloeien van je bestaande woning naar de aanbouw in. Leg geen nadrukkelijke scheiding op de plaats waar de aanbouw start. Zo vormen de aanbouw en je huis echt een geheel.

3. Maak een mooie gevelcompositie
Je kan je aanbouw plompverloren achter je oude gevel plakken. Doe dit niet. De waarde van je woning verhoog je daar niet mee! Investeer in een beter beeld. Laat oud en nieuw één geheel vormen. Dat kan op twee manieren. In dezelfde stijl: Laat de sfeer van de aanbouw aansluiten op de sfeer van de bestaande woning. Of juist compleet afwijkend. Waarbij de kwaliteit nog beter wordt als je kleine onderdelen, bijvoorbeeld in materiaalgebruik of details, terug laat komen in het bestaande pand.

Aanbouw inspiratie

4. Een goede relatie met de buitenruimte 
Denk voordat je een aanbouw laat plaatsen goed na over de relatie met buiten. Hoe is de overgang naar je tuin of balkon? Laat je binnen- en buitenruimte bijna geruisloos in elkaar overgaan, dan lijkt je huis nog ruimer. En, als bijkomend voordeel, lichter. Of laat je je woning zich meer naar binnen richten? Omdat de tuin niet zo’n spannend beeld oplevert bijvoorbeeld? Vragen om je van tevoren goed over te buigen.

5. Zorg voor voldoende daglicht
Als je een huis met een flinke diepte verlengt verbetert de lichtinval niet. Zorg dan voor een oplossing om dit tegen te gaan. Bijvoorbeeld door een dakraam in de aanbouw te plaatsen. Of zorg voor voldoende glasoppervlak in de achtergevel.

Regels

Je mag een aanbouw van 2.5 meter diep achter of naast je woning bouwen. Waarbij je niet meer dan de helft van je perceel mag bebouwen.
De hoogte van je uitbouw is maximaal 4 meter, tot maximaal 0,3 meter boven de bovenkant van de scheidingsconstructie met de tweede bouwlaag.

Ga altijd langs bij je gemeente om jouw plannen te toetsen aan het bestemmingsplan. Vraag dan ook na of je huis een monument is. Er gelden dan andere regels.

Aanbouw regels

Tot slot

Als je besluit een aanbouw aan je woning te zetten, investeer je budget dan zo goed mogelijk. 
Laat je aanbouw in één lijn overgaan in je bestaande woning. Weinig belemmeringen zorgen voor een optimale ruimtelijkheid. Zorg ook voor voldoende lichttoetreding en een prettige relatie met je tuin. En voor een prachtig plaatje. Zo investeer je in een huis met meerwaarde!