Schilderwerk

Schilderwerk

Wij schilderen uw nieuwbouwwoning, bestaande woning, boerderij, school of bedrijfspand, zowel binnen als buiten. Onze schilders zijn bekend met sauswerk, blanke lak- en beitswerk, dekkende verfsystemen, houtrotsanering en vervanging of spuitwerk in de keuken. Kortom, alle soorten schilderwerk.

Onze werkwijze

Op basis van uw wensen bepalen we wat er nodig is aan voorbereiding en afwerking. Samen met u stellen we de verfkleur en materialen vast en bespreken we hoe en wanneer onze schilder aan het werk gaat.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

Bij het kiezen van de verf voor buiten moeten we natuurlijk rekening houden met het weer: uw hout moet tegen tropische temperaturen kunnen maar ook tegen storm en regen bestand zijn. Waterdragende houtverf biedt de beste bescherming tegen deze omstandigheden. Als u het regelmatig laat bijhouden, gaat uw hout tientallen jaren mee; slecht onderhoud leidt op de langere termijn tot ongewenste onkosten.

Schilderen als bescherming

De verf voor buiten moet goed aan het hout hechten. Aan de andere kant moet de verf elastisch zijn zodat het mee kan krimpen of uitzetten met de ondergrond. Sommige verfsoorten zijn bovendien vochtregulerend: dit voorkomt houtrot. Waterdragende verf laat meer vocht door, maar hecht wel minder. Dat betekent dat we als schilder het hout vooraf extra goed moeten schuren.

Vochtpreventie

Om te voorkomen dat vocht aan de kopse kant (waar het hout is afgezaagd) en bij open verbindingen, in het hout dringt, vullen we de open verbindingen op als het hout droog is. Bovendien zorgen we voor een goede afwerking van de randen, bijvoorbeeld met kit.

Buiten en ook binnen

Wij hebben de juiste expertise om ervoor te zorgen dat er geen vocht in het hout van uw deuren en kozijnen trekt, ook binnenshuis. We gebruiken binnenshuis verf die goed afsluit en aan buitenshuis juist vochtregulerende verf. Door bewust te schilderen beschermen wij het hout van uw woning.