Allround Bouw Service ﹝ABS﹞
Delen
Contactgegevens

Woning isoleren

Naar beneden scrollen

Woning isoleren

februari 14, 2023Categorie : ABS
Woning isoleren
5/5 - (1 stemmen)

Isolatie van uw woning

 

Isolatie van uw woning is een gemakkelijke manier om de waarde van uw woning te verhogen. Het heeft namelijk invloed op het energielabel

Energielabels

Energielabels

van uw huis, dus zo kunt u – naast het comfort dat isolatie u biedt – tegelijkertijd de taxatiewaarde verhogen.

… maar daarnaast verbeteren wij de akoestiek in cafés, disco’s en theaters. Wij hebben een ruime ervaring op dit gebied, gedurende ruim twee jaar was ons bedrijf louter gericht op het aanbrengen van geluidsisolatie in cafés.

ISOLATIE MATERIALEN

 • Glaswol isolatie
 • Steenwol isolatie
 • EPS isolatieplaten
 • PIR isolatieplaten
 • Home Therm
 • Kingspan

BEREKENING VAN Rc-waarde

HOE GAAN WE TE WERK?

Wij laten de locatie volledig uitmeten. Naar aanleiding van deze metingen bepalen we dan wat voor materiaal gebruikt zal worden. Wanden, plafonds, vloeren, deuren en ramen worden op zo’n manier geïsoleerd dat de ruimte voldoet aan de strenge DBI-waarden. Na oplevering ontvangt u uiteraard een keuringsrapport.

Onze keuze voor wanden en plafonds is: vrij rachelwerk met daartegenaan underlayment platen + PHA 100 dubbele gipsplaten van 12,5 mm en 4 mm stukwerk.

Let op: de oude en de nieuwe plafonds en wanden zijn door deze manier van werken niet met elkaar verbonden, wat een extra goede isolatie van het geluid geeft!

Voor deuren en ramen is de beste keuze: dubbele deuren en isolatieglas, met daartussenin een stilstaande luchtkolom. Een stilstaande luchtkolom is de beste isolatie die er is.

Voor vloeren nemen wij een laag underlayment platen met daarbovenop Fermacell platen.

Suskasten met een dubbele doorgang zijn eveneens noodzakelijk voor de geluiddichtheid.

Er zijn tal van mogelijkheden voor geluidsisolatie. Wilt u graag een advies voor uw specifieke situatie, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u dan uitgebreid informeren.

 

PLAFOND EN DE VLOER ISOLEREN MET EASYCELL

Met de inblaasmethode van Easycell is een ingrijpende en dure verbouwing niet nodig. Het isoleren van bestaande holle ruimtes zoals vloeren, daken en wanden kost met Easycell veel minder tijd dan het aanbrengen van isolatiedekens of platen.

Hiervoor moeten meestal eerst de bestaande vloer- of wandafwerking verwijderd worden voordat geïsoleerd kan worden. En hierna moeten deze zelfde delen weer teruggeplaatst worden. Dit maakt het isoleren arbeidsintensief en duur. Wij boren gaten van 8 cm doorsnede en na het spuiten van isolatie materiaal maken wij de gaten dicht.

ISOLATIEMATERIAAL

Voor elk specifieke doel gebruiken we speciaal materiaal voor het isoleren:

 • Buitengevels – SpouwPlaat mono  [Flexibele en stevige, waterafstotende spouwplaat. Op aanvraag met zwart mineraalvlies leverbaar
 • Hellende daken – Fastfixx [ROCKWOOL Fastfixx is een volledig afgewerkt, snel en eenvoudig te monteren isolatiesysteem, bestaande uit een brandveilige, geluidswerende en thermisch isolerende harde steenwolplaat, lijm en T-afwerkprofielen. Optioneel leverbaar zijn L-afwerkprofielen.
 • Platte daken – Rhinox [Zeer goed beloopbare dakisolatieplaat met geïntegreerde extra harde toplaag, een harde middenlaag en een stevige onderlaag. Geproduceerd op basis van de gepatenteerde Triple Density productietechnologie.
 • Houtbouw en wanden – BouwPlaat [Harde steenwolplaat met zeer goede thermische, brandwerende en akoestische eigenschappen voor isolatie van hout-, wand- en plafondconstructies.
 • Vloeren – Zwevende VloerPlaat [Zeer harde steenwolplaat met een hoge weerstand tegen indrukking.
 • Brandwerende toepassingen – Conlit Steelprotect Board [Conlit Steelprotect Board is een onbrandbare steenwolplaat met een zeer hoge densiteit.

Aannemer Allround Bouw Service B.V.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *