Allround Bouw Service B.V.
Delen
Neem contact op

Vloer Leggen

Naar beneden scrollen

Vloer Leggen

maart 5, 2023Categorie: ABS
Vloer Leggen
Rate this post

Vloeren

Welke vloer past bij mijn huis

Ik probeer kort uit te leggen, hoeveel soorten vloeren zijn

PVC hoogwaardig kunststof vloer

Het is mogelijk aan te schaffen in hout- of tegeldessin, pvcvloer kun je heel zelf leggen Je kunt het in rechte banen, maar ook in een visgraatmotief leggen. Wij raden aan hem niet bij natte ruimtes toe te passen.

Houten vloer

Een parketvloer vind ik natuurlijk uitzien, geeft een andere gevoel. Parketvloeren hebben een eikentoplaag van 2 tot 8 mm dikte. Aanschaf kun je vooraf geolied kiezen, maar ook later na het leggen oliën.

Let op: Vooraf geoliede parketvloeren hebben een matte masterolie vanuit de fabriek toegepast. Leverancier adviseert voor het garantie dat vloer met onderhoud olie behandeld moeten worden. Na het behandelen van onderhoudolie de vloer niet meer de zelfde uitzien wat jij gekozen bent. De zachte delen van toplaag zullen donkerder worden dan, de hardedelen. Overleg het goed met de leverancier! Om misverstanden te voorkomen.

Parketvloer kun je in leggen in richtlijnen om en om richting de raamkozijnen. Maar een visgraatmotief zal ook een klassieke uitstraling aan je ruimte geven.

Tegenwoordig is het zwevend leggen van visgraad met v-groef trend geworden.  Parketvloer leggen is niet makkelijk. Ik adviseer u een ervaren vakman te kiezen. Allround Bouw Service B.V. kan u hier mee  prima helpen.

De vochtigheid van ruimte en de parketvloer zelf.

De juiste isolatievloer als ondergrond, die geschikt moet zijn voor vloerverwarming.

De muurplinten die later voorzichtig aangebracht worden. Krimp en uitzetting zullen onder de plint moeten werken. Minmogelijk afdeklatten gebruiken. Bij keren randen van kozijnen.

Visgraat zwevend of gelijmd

Visgraat is de manier waarop de vloer schuin en haaks op elkaar gelegd wordt. Hierdoor zie je er trapsgewijs patroon in de vloer, dit noemen wij visgraatvloer.
Hongaarse punt. Het verschil tussen die twee zal, dat bij de Hongaarse de planken schuin worden afgezaagd. Dit heeft rechte lijnen in plaats van een trapsgewijs patroon.

Polyurethaan vloer

Polyurethaan is een gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden gegoten. Deze type is elastisch en is makkelijk te schoonhouden. De typevloer kun je prima bij modern interieur toepassen.

Tegels

Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken. Daarom passen wij enkel bij natteruimtes.

Gietvloeren

Gietvloer is een kunststofvloer. Bijvoorbeeld een epoxyvloer en polyurethaanvloer. De gietvloeren worden op juiste werkwijze gegoten. Gietvloeren passen prima in een modern interieur. Gietvloeren zijn hygiënisch en makkelijk schoon te krijgen. Er zijn voldoende kleuren die u kunt kiezen.

Terrazzo vloer

Een terrazzo vloer is heel sterke vloer voor een authentieke uitstraling. Het is een stijlvolle vloer die zeer slijtagebestendig is. Een terrazzovloer leggen gieten is geen makkelijke klus, neem contact met aannemer Allround Bouw Service B.V. Wij kunnen veel voor u beteken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *