Allround Bouw Service ﹝ABS﹞
Delen
Contactgegevens

Loodgieter Amsterdam

Naar beneden scrollen

Loodgieter Amsterdam

februari 14, 2023Categorie : ABS
Loodgieter Amsterdam
Rate this post

WATERLEIDINGEN EN CV-KETEL

Vloerverwarming

Voor het aanleggen van waterleidingen gebruiken wij materiaal van de merken Henco of Unipijp. Ons persapparaat gebruikt hiervoor speciale koppelingen. Het zal duidelijk zijn dat wij onze klanten het nieuwste en meest veilige product aanbieden.

We proberen de buizen zoveel mogelijk weg te werken in de muur. Onder de CV-ketel, waar de buizen in het zicht zijn, gebruiken we koper en staal. Flexibele buis zou namelijk eerder beschadigd kunnen raken.

Wij kunnen alle koud- en warmwaterleidingen aanbrengen waar ze nodig zijn. De gasleiding met mantel en zonder koppelingen wordt rechtstreeks van de gasmeter naar de CV-ketel of de keuken getrokken.

Indien gewenst leggen wij alvast de aansluitingen van de vloerverwarming. Voor installaties leggen wij alle aan- en afvoerleidingen met gasverdeler aan.

Als eerste treffen wij de voorbereidingen voor de Cv-installatie. De juiste capaciteit van de Cv-ketel is erg belangrijk. De ruimte moet goed opgemeten worden. Eerst wordt de capaciteit van de radiatoren gekozen. Wij adviseren bij 60m2 vloeroppervlak en een plafondhoogte van circa 3 meter (inhoud zo’n 180 m3) een HR ketel van 28 KW [klasse 4]. Bij grotere ruimtes een wat grotere van 34 KW [klasse 5]. Uiteraard zijn er nog andere ketels met hogere capaciteit.

De lengtes van de radiatoren bepalen de gaten van de leidingen die onder de radiatoren aangesloten zullen worden. Voor de afvoer van het giftige rookgas adviseren wij een afvoerpijp die tot aan het dak doorloopt. Het expansievat en de CV plaatsen wij op een plek waar u er geen last van zult hebben, zoals in een speciaal geïsoleerde kast op het balkon. De kamerthermostaat wordt in de woonkamer geplaatst, op een handige hoogte van 140 cm.

Er is een brede keuze aan designradiatoren waaruit  u een keuze kunt maken. Voor een handkoekradiator adviseren wij de afmetingen 60 bij 180 cm.

Wij werken volgens de strenge richtlijnen van de algemene NEN-voorwaarden.

De ventilatiepijpen en de gaten daarvoor worden door ons alvast gemaakt en gelegd. Bijvoorbeeld de eerder genoemde doorvoer van de ketel tot aan het dak.

Voor de aanleg van de afvoer is PVC een passende keuze; wij gebruiken nooit scherpe 90 graden bochten bij onze afvoerleidingen.

Indien gewenst, zullen we bij grotere ruimtes een ventilatie box met standen plaatsen. Goede ventilatie is belangrijk voor de gezondheid.

Alle leidingen worden geperst en getest. Tijdens het bouwen zetten we al water op alle leidingen die met water te maken hebben. Op deze manier weten we dat er tijdens het werk geen leidingen beschadigd kunnen raken.

ONDERHOUD CV

U kunt ons ook inschakelen voor het schoonmaken en/of onderhouden van uw Cv-ketel. Voor meer info kunt u ons altijd bellen.

Vloerverwarming verdeler

VERWARMING LEGGEN

Natte systeem

De verwarmingsbuizen in de dekvloer, meestal zand/cement. Dekvloer dient te voldoen aan NEN2741.

Op de vloerverwarming leidingen moeten minimaal 3 cm dekvloer zijn. Dit dan in verband met sterkte en warmte doorgeleiden.

Onder het zwevende dekvloer moet een thermische isolatielaag [noppeplaten] aangebracht worden om vochtblokkade te voorkomen. Dit is bedoeld om warmteverlies naar de fundering of kruipruimte te beperken. Tevens demp de geluid bij broodjesvloeren bij buren.

LOODGIETERS EN CV INSTALLATIES

Hieronder ziet u alle installatie-werkzaamheden (Loodgieter Amsterdam) op een rij:

Verstopping verhelpen
Lood en Zinkwerk
Reparatie
Onderhoud
Riolering vervangen/aanleggen
Sanitair met of zonder meubel monteren
Boiler
CV: Ketels en totale installatie
Vloerverwarming
Gas leidingen leggen en aansluiten
Lekkages verhelpen

Droogbouw systemen

Deze systeem bestaat op bestaande zand/cement dekvloer of rechtstreeks gefreesd wordt op een type Fermacell- of bestaand dekvloer. De verwarmingsbuizen worden daarna afgedekt met een afwerkvloer, bijvoorbeeld Fermacell – platen 10mm. Het nadeel is dat het wat duurder is dan het natte system, deze systeem wordt meestal toegepast bij renovatie projecten als het niet anders kan.

Met parketvloer kun je prima vloerverwarming toepassen

Nadelen van vloerverwarming onder een houten is, dat het warmte stukje tegenhoud dan een  tegelvloer of woonbetonvloer. Parketvloer kan soms sneller krimpen onder boven vloerverwarming. Wij raden dan ook aan een H.R. – ketel aan te schaffen met modulerende functie, die zorgt de vloerverwarming niet te snelle warm en koud worden. Dit zorgt geen schade aan uw parketvloer.

Het aanvoer van vloerverwarming instellen niet meer dan 40ºC.

Daarna de temperatuur verlagen met 5ºC per dag tot 20ºC.
Bovenstaande cyclus eenmaal herhalen! Aanbrengen van de parketvloer
Parketvloer minimaal 5 dagen laten wennen van de ruimte, waar ze komen te liggen.
juiste lijm van de lijmfabrikant is belangrijk in verband hechting
Temperatuur verhogen 5ºC per 24 uur tot de maximale temperatuur van 40ºC.
Na het aanbrengen van vloer.
Vijf dagen wachten.
De temperatuur van het water rustig verhogen zie boven tot de maximale watertemperatuur van 40ºC.
Warmte van parketvloer niet meer 28ºC zijn.

U kunt ook contact opnemen met aannemer Allround Bouw Service B.V. die kan u adviseren en uw droom vloer leggen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *